275.Trip to Kampung Sayong

Seronok pegi sini! Gila tengok labu sayong cantik-cantik plus murah! Kalau berkunjung ke Kuala Kangsar , jangan lupe singgah ke Kampung Sayong! Gerenti berbaloi shopping pasu kat sini

Pasu-pasu atas ni saiz besar setinggi pinggang saya. Close-up shots for my friend’s references (motif-motif bunga dan flora ). Gambar bawah ni di bengkel pembuatan labu sayung. Dapat tengok acuan labu sayong, cara pembuatan, cara-cara mencorak labu sayong dan sedikit penerangan dari staf di situ. Cayalah yeop!

Hee..ni beli untuk mak di Perlis. Sangat berbaloi sebab beli kat bengkel di Kraftangan Malaysia, Kuala Kangsar ( budak-budak lain dah shopping awal2 kat kampung sayong yang sedikit mahal ). Yay, suke betul lah dapat pasu ni! Nak bagi tips ni, kalau nak beli pasu cantik-cantik terus masuk ke bengkel belakang di Pusat Kraftangan Malaysia , Kuala Kangsar. Kalau beli kat showroom diorang harga dah naik. * wink wink *. Di Kampung Sayong tu pun ok, cume ada certain pengusaha mcm show off sikit and sangat susah nak bagi murah😉

sebenarnye, ni trip research for minor Seni Visual, saya minor lain , tapi suke mende-mende mcm ni so nak pegi jugak ( sampai ponteng kelas ..erk! )  hihihi…

5 thoughts on “275.Trip to Kampung Sayong

  1. itula pasal..amboi jln2..seronok ek…tak le aku ade kelas minor…klu xde..aku nak ikut gak..

    eh’eh..lawa2 la..terkesima,terpesona ngk pasu2 ni…ini yg tiba2 nak beli utk org muar….

    aaa…kuale kangso utk trip photography…sure,i will buy it!

  2. kak anis org ponteng bersyarat tau..ada surat tau..kelas subject U lah, kelas TESL tak berani..huehueheu..laenlah kalau kelas Gerard~ theehehehe

    ilya, aku lupe la ko kat sana..hujungbulan ni aku g lagi..kalau free kite jpe wokeh!😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s