324.The inside of Kaabah

Kelmarin temankan abah berbekam di rumah sahabat lama abah di TM. Banyak benda yang kami belajar kat situ dari Cikgu Nadzri ( dah pencen mcm abah ). Ingatkan teman abah berbekam ni just tunggu je macam teman abah pergi bank, pergi bengkel kete semua, but Alhamdulillah saya, adik, ibu and abah banyak dapat ilmu sbb Cikgu Nadzri ni dengan isteri dia sangat pemurah dalam memberi maklumat dan nasihat berguna.

Mind you, he can read minds. Dia boleh tau saya ada lagi 2paper exam yang tak berapa prepare sangat. And he’s right! ( shivers ). Saya, adik n ibu diberi peluang untuk cucuk jarum acupuncture kat kaki abah sambil dia ajar bacakan doa. huhu. Sementara abah berbekam, isteri Cikgu Nadzri- Cikgu Salmah jamu kami dan rupa2nya dia baru balik dari Mekah. Rajin dia berkongsi pengalaman masa dia kat sana ngan kitorang. Seronok dengar. Part yang best masa dia cerita time dia tengah berdoa depan Kaabah ( memang Umrah kali ni banyak sangat dugaan yang dia terima ) dia nampak ayat2 Quran dari atas Kaabah naik ke langit. Subhanallah!!..Dua kali pandang, dia nampak benda yang sama! ( Masa tu nak nangis da bile dengar, but segan ada ibu abah..huhu ) Memang amazed lah, rasa macam tak sabar2 nak pergi sana. “Ya Allah permudahkan jalan ku untuk ke sana” Aminn….

Dan harini, air mata jatuh lagi, sebab buat pertama kalinya saya dapat melihat interior of the Kaabah, finally walaupun tak pernah bersua muka. Rupa-rupanya zaman dulu2, orang awam boleh masuk, sekarang dah tak boleh, maybe sebab the amount of the jamaah yang makin bertambah. Sekarang hanya pemimpin2 negara dan orang-orang tertentu je yang boleh masuk. Untuk maklumat selanjutnya boleh click kat link bawah ni ok😉.

Owh kalau sape2 nak berbekam atau buat acupuncture boleh la datang Tanjung Malim. Lupe pulak simpan kad cikgu tu, tapi kalau nak nanti saya refer abah je! Murah je tak mahal mcm berbekam kat KL.🙂

via MuslimByChoice. Thanks for sharing Amina!

2 thoughts on “324.The inside of Kaabah

  1. Salam and hi there! Sya x sure bila tarikh post nih.. view from hp, maybe x dpt nk fully view this blog.. good n great infomation.. kebetulan sya nk sgt crik org yg boleh buat acupuncture nih di area tanjung malim.. utk adik sya yg ada masalah kaki.. dier masih belum boleh berjalan setelah lama admitted di hospital..sya urgent sgt nk crik.. mungkin acupuncture nih perubatan alternative yg mudah untuk adik sya yg pergerakan nya agak terhad buat masa nih.. boleh bantu? Sya nk dptkan no fon pakcik tuh.. terima kasih byk2!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s