I’;m totally mad about bagssss!

2bags

You won’t believe me if I mention both prices! watakwan!! (wink wink ami!) Bought both from the thrift stores nearby with my thrifty buddy-midzukasuk and ended up on these bags and a few more items that can’t be resist for us not to buy it. After all the second bag will be my ‘kenduri kawen’ handbag maybe starting this 22nd – Shahrir’s big day. 😉

first pic tu isn’t me, that’s my housemate- Kak nani!

Plastic Fantastic!

Shoes That Redefine Affordable, Stylish, Recyclable &... Plastic!

Heyya peoples! Kasut plastik gold atas tu nampak familiar kan? Agak-agak kat mana selalu nampak kasut ni? ( MIdah! kasut ko! ) Honestly saya pernah nak beli kasut ni ( tapi still tak berkesempatan ), sebab nampak sangat mudah dipakai, selesa dan yang penting , kasut ni kasut 2 alam! Yup, memang banyak kasut ni dijual di Jalan Tar etc.. First time nampak kasut ni bersepah dijual, saya terfikir, dari mana idea brilliant kasut ni sebenarnya. Sebab saya terfikirkan kasut Crocs yang telah dirompak cetak di sini dengan meluas, maka teori saya adalah sama dengan masalah kasut plastik ni. Saya positif mengatakan bahawa kasut ni are from somewhere and ada designer tersendiri.

Dan akhirnya, hari ni saya accidentally jumpa the creator of this brilliant, afordable, stylish,recyclable plastic shoes! The origin brand of these shoes is MELISSA. Apart from this Gold glamour shoe, there’s lotsa varieties in design of this shoes + sangat cantik! Untuk koleksi lain sila singgah ke sini – MELISSA plastic dreams. Support kasut ni sebab kasut ni recyclable! Yay~

I’m going to Belum this 5am. Doakan saya selamat pergi dan balik ye~ InsyaALLAH jumpe lagi next 20th of August!